Ką turėčiau rinktis? Bėgimo takelį ar elipsinį treniruoklį? Kuris iš jų treniruoja didesnę dalį viso kūno? Kuris treniruoklis mažiau apkrauna sąnarius? Jūs ne pirmas žmogus, užduodantis šį klausimą. Daugelis mūsų klientų svarsto kurį iš šių treniruoklių pasirinkti. Abu pasirinkimai turi savo privalumų. Mes pamėginsime atsakyti į jūsų klausimus kuo tiksliau.

  1. Bėgimo takelis yra bėgimo simuliatorius – populiariausias kardio treniruoklis. Jis puikiai atkartoja tiek bėgimą, tiek ėjimą. Dėka bėgimo tako amortizavimo, labiau saugo sąnarius negu bėgimas ant kieto paviršiaus. Pirmas bėgimo takelis buvo sukurtas medicininiais tikslais širdies ligų diagnostikai ir buvo pirmą kartą panaudotas 1952 m. Vašingtono universitete, vėliau buvo ištobulintas iki šiol naudojamas sporto klubuose, namuose. Lyginant su elipsiniais treniruokliais, bėgimo takeliai yra šiek tiek brangesni, užima daugiau vietos ir yra sunkesni.
  2. Elipsinis treniruoklis buvo sukurtas tam, kad galėtumėte efektyviai treniruoti kuo įmanoma daugiau raumenų sričių. Elipsiniame treniruoklyje juda tiek kojos, tiek rankos. Treniruotės primena slidinėjimą ar šiaurietišką ėjimą, tik rankų įsitraukimas yra dar intensyvesnis. Judėjimas yra ypač tolygus ir labai mažai apkrauna sąnarius – dėl šios priežasties elipsinis treniruoklis yra rekomenduojamas žmonėms su sąnarių problemomis.

Apibendrinant, bėgimo takeliai labiau tinka intensyviam bėgimui ar ėjimui, kai to neleidžia oro sąlygos. Elipsiniai treniruokliai labiau tinka kaip multifunkciniai fitneso treniruokliai, leidžiantys sustiprinti kūną, deginti riebalus, bei lavinti koordinaciją. Kompaktiški elipsiniai treniruokliai už mažesnę kainą puikiai tinka namų treniruotėms, norint palaikyti formą, tuo tarpu stipresni ir brangesni treniruokliai yra skirti komerciniam naudojimui.

 

Comments ()

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta