Nesvarbu, ar esate profesionalus boksininkas, ar mėgėjas, bokso maišas suteikia galimybę išlaisvinti susikaupusią energiją. Perskaitę šį straipsnį sužinosite, kokio tipo bokso kriaušė geriausiai tiks jūsų treniruotėms.

Bokso maišo kumščiavimas – labai intensyvi treniruotė. Iš visų jėgų smūgiuojant rankomis ir kojomis, dirba visi pagrindiniai jūsų kūno raumenys. Tai – viso kūno treniruotė, puikiai tinkanti raumenų auginimui ir kalorijų deginimui, taip pat norint pagerinti pusiausvyrą, reakciją ir koncentraciją.

Kviečiame panagrinėti įvairių bokso maišų savybes ir privalumus.

Bokso maišų tipai

Pasunkinti ir standartiniai bokso maišai

Tai cilindro formos maišai, tvirtinami prie lubų ar specialaus stovo. Šie maišai puikiai tinka jėgos treniruotėms, nes smūgiuodami jausite pasipriešinimą.

Maišai dažniausiai sveria nuo 30 iki 70 kilogramų ir dažniausiai būna užpildyti skirtingų medžiagų sluoksniais. Jie labiausiai tinkami spardyti ir kumščiuoti, o nuo smūgių juda mažesne amplitude nei lengvesni bokso maišai. Tai reiškia, kad į juos galima lengvai atlikti smūgių serijas. Tačiau prieš įsigydami tokio tipo maišą įsitikinkite, ar jūsų namų lubos gali atlaikyti bokso maišo svorį.

Pasunkintas bokso maišas turėtų sverti dvigubai mažiau, nei jūs. Tokiu atveju, iš treniruočių pasiimsite daugiausiai naudos.

Bokso kriaušės

Bokso kriaušės taip pat tvirtinamos prie lubų arba specialaus stovo, yra panašaus svorio, tačiau nuo bokso maišų skiriasi savo forma.

Dėl savo formos kriaušėmis vadinami treniruokliai labiausiai tinka tobulinti smūgius iš kelių, alkūnių ir iš apačios į smakrą, todėl puikiai tiks MMA treniruotėms. Šie papildomi smūgiai paįvairina jūsų techniką, taip pat treniruotės tampa dinamiškesnės.

Pastatomi bokso maišai

Nors šie maišai iš išvaizdos panašūs į standartinius bokso maišus, tarp jų yra keletas skirtumų. Pirma – jie nesitvirtina prie lubų, o yra pastatomi ant grindų. Dažniausiai jie yra trumpesni ir pritvirtinti ant pagrindo, pagaminto iš plastiko, kurį reikia užpildyti vandeniu arba smėliu. Taip užtikrinama, kad treniruotės metu pastatomas bokso maišas liks stovėti savo vietoje.

Šių maišų pagalba, galėsite lavinti smūgius iš kojų. Juos dėl nedidelio dydžio patogu perkelti iš vienos vietos į kitą.

Kaip ir pasunkinti bokso maišai, šie suteikia geresnį pasipriešinimą smūgiams, todėl didinsite raumenų tonusą.

Pastatomi bokso manekenai

Visiems, kurie užsiima MMA arba imtynėmis, rekomenduojame bokso manekenus. Šie viršutinės kūno dalies formos treniruokliai yra pastatomi ant grindų. Jų pagalba galima išvystyti įpročius tiksliai smūgiuoti į konkrečias kūno vietas. Bokso manekenai taip pat pravers lavinant imtynių veiksmus stovėsenoje arba gulint ant žemės.

Greičio kriaušės

Greičio kriaušės pagamintos taip, kad po smūgio atsitrenktų į stovo pagrindą ir grįžtų į pradinę padėtį. Jos yra mažesnės, lengvesnės ir užpildytos oru, todėl pasiekia didelį judėjimo greitį. Pagrindinis treniruočių su greičio kriaušėmis tikslas – išmokti atlikti smūgius tinkamu metu ir lavinti rankų bei akių koordinaciją.

Jei tik pradėsite treniruotis su greičio kriaušėmis, rekomenduojame įsigyti kaip įmanoma didesnę. Ji judės lėčiau, į ją tiksliai pataikyti bus lengviau.

Išsirinkti tinkamą treniruočių įranga gali būti sudėtinga. Tikimės, jog perskaitę šį straipsnį, bokso maišą išsirinksite lengviau. Juos įsigyti galite čia.

Comments ()

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta