Elipsinis treniruoklis yra efektyvus ir populiarus kardio fitneso treniruoklis, kuris leidžia kojoms atkartoti elipsinės formos judesį. Toks judėjimas mažai apkrauna sąnarius, o rankenų pagalba dar ir leidžia treniruoti viršutinę kūno dalį.

Treniruojantis reguliariai, pagerėja bendra fizinė būklę, sustiprėja širdis, kojų, šlaunų, sėdmenų, nugaros, pečių ir rankų raumenys. Treniruoklis padeda numesti svorio ar reabilituotis po traumų. Nebūtina eiti į sporto klubą – galite treniruotis namie.

Pagrindiniai parametrai, renkantis elipsinį treniruoklį:

  • Turite nuspręsti kaip dažnai jį naudosite. Ar treniruosis daugiau žmonių, mėgėjai ar profesionalūs atletai juo naudosis.
  • Atkreipkite dėmesį į naudotojo ūgį ir svorį (atkreipkite dėmesį į rekomenduojamus svorio limitus). Rinkitės tik aukščiausios klasės elipsinį treniruoklį, jei žinote, kad naudositės intensyviai.

Pasirinkite tipą

  • Rankiniu būdu kontroliuojamas treniruoklis – mažesnė kaina, paprasta kontrolė, mažiau funkcijų.
  • Elipsinis treniruoklis–ergometras – didesnė kaina, komfortabili kontrolė, platus nustatymų ir funkcijų pasirinkimas.

Mokėdami daugiau, gaunate aukštesnę kokybę ir daugiau funkcijų.

Jei esate reiklus atletas, rinkitės brangesnį treniruoklį (nepamirškite pasinaudoti mūsų specialiais pasiūlymais). Jie turi elektroninę kontrolę (ergometrai), sunkesnį smagratį, didesnį svorio limitą ir krūtinės dirželį, matuojantį širdies ritmą. Visa tai leis treniruotis dar efektyviau.

Sujunkite treniruoklį su planšete ir mėgaukitės pramogomis!

InCondi serija leidžia sujungti planšetę ar išmanųjį telefoną su treniruokliu. Spec. programėlės pagalba galite pasirinkti bet kokį maršrutą iš Google žemėlapių ir matyti besikeičiančius vaizdus.

Į kuriuos parametrus atsižvelgti perkant?

  • Pasipriešinimo sistema – dažniausia būna magnetinė sistema, kuri užtikrina tylų ir tolygų veikimą. Dar geresnė yra indukcinė (elektromagnetinė) pasipriešinimo sistema.
  • Rėmas – rekomenduojamas maksimalus naudotojo ūgis ir svoris, dizainas ir ergonominės savybės. Svorio limitas turėtų būti bent jau šiek tiek didesnis nei naudotojo svoris.
  • Smagratis – nuo 4 iki 10 kg. Treniruotės intensyvumas priklauso nuo optimalaus smagračio svorio. Kuo sunkesnis smagratis, tuo tolygesnis ir efektyvesnis treniravimasis.
  • Smagračio guoliai – turi atitikti treniruočių intensyvumą. Tylus ir tolygus veikimas garantuojamas su industriniais guoliais.
  • Kompiuteris ir širdies ritmo sensorius – kiekvienas elipsinis treniruoklis turi bent jau paprastą kompiuterį. Jie matuoja pagrindinius treniruotės parametrus: laiką, virtualią distanciją. Profesionalūs treniruokliai siūlo ir papildomas funkcijas – širdies ritmo matavimą, sudegintų kalorijų skaičiavimą, pasipriešinimo profilį ir kt.
  • Rankenos – jos turi būti ergonomiškos ir pagamintos ir kokybiškos medžiagos, kuri neslysta, kai rankos sudrėksta.
  • Jungčių medžiaga – medžiagų ir jungčių kokybė tiesiogiai įtakoja treniruoklio ilgaamžiškumą. Kuo pigesni yra treniruokliai, tuo žemesnės kokybės yra visi jo komponentai. Komerciniai treniruokliai turi SKF guolius.

Į ką dar atsižvelgti, renkantis elipsinį treniruoklį?

  • Tylus veikimas, transporto ratukai, reguliuojamos kojelės išlyginti treniruoklį, esant nelygiam paviršiui.
  • Kitos funkcijos – profesionalūs treniruokliai gali būti sujungti su krūtinės diržu ir reguliuoti širdies ritmą. Taip pat įmanomos įvairios fitneso programos, riebalų procento kūne matavimas, atsistatymo programa. Kai kurie elipsiniai treniruokliai turi integruotus širdies ritmo sensorius rankenose.

Comments ()

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta