Bėgiojimas – natūralus veiksmas, kuris tapo populiariu laisvalaikio leidimo būdu. Dėka padidėjusio bėgiojimo populiarumo, bėgimo takeliai tapo vis labiau populiarūs tarp tų žmonių, kurie nenori praleisti savo treniruočių ir šaltaisiais mėnesiais. Dėl šios priežasties paruošėme keletą patarimų, kurie padės jums pasirinkti tinkamą bėgimo takelį.

Nebijokite išbandyti bėgimo takelį

Bėgant metams visos bėgimo takelių funkcijos buvo ištobulintos ir, dėka to, bėgimo takeliai tapo labiausiai perkamu treniruokliu rinkoje. Palyginimui su klasikiniu bėgiojimu lauke, bėgimo takelis leidžia sportuoti namie, oro sąlygos netrukdo jūsų treniruočių grafikui, suteikiant galimybę treniruotis jums patogiausiu laiku. Bėgimo takeliai turi paprastus sulankstymo mechanizmus ir transporto ratukus, todėl yra portatyvūs. Galite treniruotis tiesiog savo svetainėje žiūrėdami savo mėgstamą TV laidą ar muzikinį kanalą.

Motorai, išmatavimai, svorio limitas

Visi motorizuoti inSPORTline bėgimo takeliai yra varomi efektyviais 1–4 AG motorais. Bėgimo takeliai turintys 1–2 AG motorą skirti mažesniems žmonėms, bėgimui žemu tempu ar greitam ėjimui. Skirtingai, 2–4 AG motorų bėgimo takeliai skirti sunkesniems vartotojams ir intensyvioms kasdieninėms treniruotėms. Jei jaudinatės, kad bėgimo takelis su galingesniu motoru bus triukšmingesnis, mes turime jums gerų žinių! Iš tikrųjų yra visai atvirkščiai – kuo galingesnis motoras, tuo mažiau triukšmo jis sukelia.

Jei galvojate pirkti bėgimo takelį, pagrindinis kriterijus, į kurį turite atkreipti dėmesį yra jo išmatavimai, ypač bėgimo tako. Kuo siauresnis ir trumpesnis yra bėgimo takas, tuo labiau jis skirtas lėtam bėgimui ar ėjimui, o ne intensyviam bėgimui.

Svorio limitas taip pat yra labai svarbus. Produkto aprašyme rasite svorio limitą, kuris taikomas konkrečiam takeliui. Įprastai rekomenduojame, kad svorio limitas būtų šiek tiek didesnis nei vartotojo svoris. Pvz., jei vartotojo svoris yra 80 kg, idealiausia, kad bėgimo takelio svorio limitas būtų 110 kg.

Bemotoriai bėgimo takeliai

Bemotoriai bėgimo takeliai – atskira takelių kategorija. Jie funkcionuoja dėka įkalnės ir gravitacijos jėgos. Turite naudoti savo energiją, kad takelis judėtų. Iš esmės tokie takeliai labiau imituoja ėjimą į kalną, nei bėgimą stadione. 

inSPORTline bėgimo takelių technologijos

Modernūs inSPORTline bėgimo takeliai turi daug išmaniųjų funkcijų, kurios leidžia lengviau treniruotis. Svarbiausios yra šios:

Širdies kontrolės sistema

Mūsų aukštesniojo lygio bėgimo takeliai turi širdies ritmo kontrolės funkciją, kuri leidžia koreguoti bėgimo greitį pagal jūsų širdies ritmą. Su tokiais takeliais gaunate širdies ritmo matavimo diržą, kuris belaide technologija perduoda jūsų širdies ritmo duomenis į bėgimo takelį. Kai jūsų širdies ritmas viršija nurodytus parametrus, sistema sureguliuoja pasipriešinimą arba greitį, kad širdies ritmas patektų į norimos reikšmės ribas.

Tylaus veikimo technologija

Dėka technologinės pažangos, dabar turime motorus, kurie veikia ypač tyliai, turi efektyvesnes vėsinimo sistemas ir prailgintą tarnavimo laiką. Mes sumažinome takelio keliamą triukšmą maksimaliai, kad gautumėte kuo geresnę treniruotės patirtį. 

Smūgių absorbcijos sistema

Unikali bėgimo tako amortizacijos sistema naudoja specialius „silent“ blokus. Ši technologija saugo jūsų sąnarius, ypač lyginant su bėgimu lauke. Skirtingos šios technologijos variacijos instaliuotos tiek pigesniuose, tiek brangiuose takelių modeliuose.

Sistema lengvam sulankstymui

Galite sulenkti ir atlenkti savo bėgimo takelį viena ranka! Paprastas ir efektyvus stūmokliu paremtas mechanizmas leidžia lengvai sulenkti ir ištiesti treniruokliu net mažam vaikui!

Palieskite ir bėkite

Mes stengiamės į bėgimo takelius įdiegti visas naudingas funkcijas. Dėl šios priežasties įdiegėme pagrindinius funkcijų (greičio ir įkalnės) mygtukus į šonines rankenas, kad jos būtų dar lengviau prieinamos. Kompleksiškesnės programos yra kontrolės skydelyje. Galite pradėti ir sustabdyti treniruotę vieno mygtuko paspaudimu.

 

Patikrinkite savo širdies rimtą!

2.jpg

Jei norite efektyviai mesti svorį, jūs turite išvengti daugybės klaidų, kurios gali jūsų treniruotes paversti neefektyviomis. Treniruojantis neturite gaudyti oro ar priartėti prie išsekimo ribos. Ekspertai rekomenduoja matuoti širdies ritmo dažnį ir pagal jį reguliuoti treniruotės intensyvumą. Jei persistengsite ir širdies ritmas pakils iki 180 dūžių per minutę, visos jūsų pastangos gali nueiti veltui. Tokioje būsenoje jūsų kūnas negali deginti riebalų, nes energetinis skaidymas yra per lėtas išgauti energijos tokiam intensyviam krūviui, todėl pradeda skaityti cukrų, esantį raumenyse, proceso metu žalodamas raumenis.

Kad efektyviai numestumėte svorį (sudegintumėte riebalus), turi atlikti aerobinius pratimus. Aerobiniai pratimai trunka ilgiau nei 20 minučių tolygiu tempu, kai jūsų širdies ritmas yra optimalus. Optimalus širdies ritmas svyruoja tarp 120 ir 145 dūžių per minutę, priklausomai nuo jūsų lyties, ūgio, svorio ir amžiaus. 

Kaip pasirinkti tinkamą bėgimo takelį?

Jei jau nusprendėte nusipirkti bėgimo takelį, būtinai turite skirti laiko gerai apgalvoti kaip dažnai ir intensyviai ketinate treniruotis. Taip pat atkreipkite dėmesį į savo svorį ir kokio lygmens komforto norėtumėte. Kai bus aišku kokių rezultatų tikitės, galite rinktis takelį. Bėgimo takeliai yra sudėtingi kardio treniruokliai, todėl nenuvertinkite jų svorio limito ir bėgimo tako parametro. Su bėgimo takeliais galioja taisyklė: kuo daugiau – tuo geriau. Reguliarioms ir nepertraukiamoms treniruotėms geriausiai tinka sunkūs bėgimo takeliai su galingais motorais.

Comments ()

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta