Siekiate sutvirtinti kūną namų sąlygomis? Rinkitės elastines juostas. Tai – puiki alternatyva, pakeičianti daugybę kitų sporto reikmenų. Gumas sportui nesunkiai galite rasti daugelyje parduotuvių, prekiaujančių sporto įranga. Didžiausi jų privalumai – nedidelė kaina bei nesuskaičiuojamas kiekis panaudojimo būdų. Jos neužima daug vietos, o pratimų intensyvumą galite reguliuoti skirtingo tamprumo gumomis. Nežinote, kaip išsirinkti jums tinkamą? Skaitykite toliau.

 

gumos sportui

 

Tinkamas gumų sportui pasirinkimas lemia 100% sėkmę

Elastinės juostos gali būti įvairių tipų. Dažniausiai randamos parduotuvių asortimente ir naudojamos yra plokščiosios. Pastebėsite, kad juostų plotis varijuoja nuo labai plonų iki kiek storesnių. Atitinkamai pagal jų storį, galite sužinoti ir gumos stiprumą. Ploniausioji, dažnai būna geltonos spalvos ir pasižymi itin mažu pasipriešinimo lygiu. Toliau pagal spalvų skalę pasipriešinimo didėjimo tvarka seka šios: žalia, raudona ir mėlyna. Storiausia ir stipriausia juosta būna violetinės spalvos. Visgi, šiais kriterijais nesivadovaukite aklai. Prieš apsisprendžiant patikrinkite gamintojo teikiamą informaciją.

Sporto gumų įvairovės svarba ir pritaikymas

Norint, kad treniruotė būtų efektyvi, įsigykite kelias skirtingas gumas. Optimalus šių juostų kiekis yra keturios, tačiau jos privalo būti skirtingo elastingumo. Prieš išbandydami elastines juostas nuspręskite, kurią raumenų grupę siekiate lavinti. Mažo pasipriešinimo gumos sportui naudojamos daugiau judesių reikalaujantiems pratimams. Be to, jos puikiai tinka ir pradedantiesiems. Jei pajusite, kad pratimai per lengvi, gumą galite suveržti mazgu. Taip pasipriešinimą padidinsite nekeisdami juostos. Taip pat svarbu žinoti, kad mazgais sutvirtintos gumos gali būti naudojamos ir apatinės kūno dalies stiprinimui. Storiausią gumą galite naudoti pratimams, reikalaujantiems atsvaros.

Kuo naudingos sportinės gumos?

  • Funkcinėms treniruotėms – gumos yra neatsiejama jų dalis. Naudojant gumas atliekate daugiau judesių, lyginant su tradicinio stiliaus pratimais. Šios elastinės mankštos juostos taip pat puikiai tinka jūsų sąnarių darbui. Tokios treniruotės su gumomis padeda sutvirtėti ir išlaikyti judrumą vėlesniame amžiuje.
  • Puiki alternatyva treniruokliams. Jei nežinote nuo ko pradėti, tuomet treniruokliai yra puikus būdas susipažinti su įvairaus tipo pratimais ir jų nauda raumenims. Visgi, tam tikri pratimai atliekami pasitelkiant treniruoklius gali riboti. Naudojant gumas sportui raumuo dirba pilnai, todėl pasieksite geresnių rezultatų. Be to, šios gumos ne tik augina, bet ir gerina raumenų tonusą, todėl išryškėjusius raumenis pastebėsite greičiau.
  • Gumos sportui leidžia kontroliuoti judesius. Keliant sunkius svorius tam dažniausiai naudojamos štangos su tiesiais grifais. Visgi, jei turite pečių ar riešų problemų, taip traumą galite tik sustiprinti. Atvirkščiai nei su štangomis – pasipriešinimo gumos leidžia valdyti pratimo kampą. Tai reiškia, kad išvengsite treniruočių nepatogioje padėtyje, bet taip pat treniruosite reikiamas raumenų grupes.
  • Naudojant gumas atliekate pratimus, kurie įtraukia daugiau raumenų. Dažniausiai, pratimai, atliekami su šiomis juostomis vienu metu veikia net kelis raumenis. Dėl šios priežasties treniruotė tampa efektyvesnė. Taip pagerinate koordinaciją ir sudeginate daugiau kalorijų

Gumos sportui yra itin universali priemonė, skirta lavinti jėgai. Jos sveria nedaug, o pasikeitus sąlygoms jas galite pasiimti visur su savimi. Pasipriešinimo gumos ne tik augina, bet ir stiprina raumenis, taip juos išryškinant. Šių juostų kaina nedidelė, tačiau nustebsite, kad šios priemonės itin pagerina jūsų treniruotes. Įsigiję jas visuomet turėsite įrankį efektyviam sportui savo namuose. Taigi, nedelskite ir išbandykite jas patys!

Related products

Elastinės juostos-kilpos Proud: Elastinės juostos kilpa Proud Perfomance PRO 1.25mm 4/4 (sunkus+)
  • Išpardavimas!
  • -7,75 €
Pristatysime per 1-2 d.d.
Elastinės juostos-kilpos

Elastinės juostos kilpa Proud Perfomance PRO 1.25mm 4/4 (sunkus+)

3,00 €
Akcija vyksta nuo: 2023-12-01 iki:
10,75 €
Pristatysime iki: 2024-05-14

Comments ()

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta