Dažnai net nesusimąstome, kokią didelę reikšmę mūsų laikysenai turi sėdėjimas. O sėdime nuolat – namuose, automobilyje, dažnu atveju, net ir darbe. Nuolatinis sėdėjimas yra vienas didžiausių laikysenos priešų. Vienas iš būdų, kaip galima neutralizuoti sėdėjimo sukeltą žalą – balansinės pagalvėlės naudojimas.

Balansinės pagalvėlės naudojimo būdai

Sėdėjimas. Balansinė pagalvėlė gali būti pritaikoma bet kokiai kėdei. Labai svarbu, kad, sėdint ant šios pagalvėlės, abi jūsų pėdos būtų tvirtai atremtos į grindis. Patogiai atsisėskite ant kėdės, tačiau nesiremkite į atlošą. Mėgaukitės aktyviu sėdėjimu ant balansinės pagalvėlės, lėtai judėdami pirmyn, atgal, kairėn ir dešinėn.

Stovėjimas. Balansinė pagalvėlė gali būti naudojama lavinant koordinaciją, stiprinant apatines galūnes, raiščius, gerinant sąnarių funkcijas. Padėkite pagalvėlę ant grindų ir, atsistoję ant jos, stenkitės kuo ilgiau išsilaikyti, atlikti koordinaciją gerinančius ir raumenis stiprinančius pratimus.

Pasirinkus didesnio skersmens balansinę pagalvėlę, ją galima naudoti ir gulint ar klūpint.

Pratimai ant balansinės pagalvėlės sukelia nestabilumo būseną. Tam, kad mūsų kūnas išlaikytų tinkamą padėtį ir jaustųsi stabiliai, būtina kūno raumenų pagalba. Net sėdėjimas ant nestabilios plokštumos (balansinės pagalvėlės), stiprina giliuosius raumenis.

Jei daug laiko praleidžiate sėdėdami, jaučiate nugaros ar sąnarių skausmus, rekomenduojama balansinę pagalvėlę pradėti naudoti sėdėjimui. Laikui bėgant, galite į savo rutiną įtraukti pratimus, kuriuos reikia atlikti stovint ar gulint ant balansinės pagalvėlės.

Pasirinkus balansinę pagalvėlę su masažiniu paviršiumi, ne tik mankštinsite raumenis, tačiau ir masažuosite kūną. Tokių pagalvėlių paviršius sudarytas iš masažinių taškelių, brūkšnelių ar kitų formų iškilimų, kurie itin pagerina kraujo cirkuliaciją.

pratimas ant balansinės pagalvėlės

Koks yra balansinės pagalvėlės poveikis?

  • Stiprinami raumenys (ypač – gilieji)
  • Pagerina kūno stabilumą ir koordinaciją
  • Skatinama aktyvi ir ergonomiška sėdėsena
  • Aktyvi sėdėsena gali padėti sudeginti iki 350 kalorijų per dieną
  • Gerinama kraujotaka
  • Mažinama raumenų įtampa
  • Treniruojami ir mankštinami pėdų, kojų, nugaros, dubens bei liemens raumenys
  • Tinkama koordinaciniams pritūpimams (kojų stiprinimui)
  • Treniruojama kryžminių kelio raiščių funkcija

Balansinė pagalvėlė naudinga kiekvienam žmogui, tačiau ypač tiems, kurie gyvena mažiau aktyvų gyvenimą ar renkasi pasyvesnius laisvalaikio praleidimo būdus. Aukščiau išvardinti balansinės pagalvėlės naudojimo padariniai, apibrėžiantys raumenų treniravimą ir kitus veiksnius, teigiamai veikiančius sveikatą. Svarbu pabrėžti, kad balansinė pagalvėlė skirta ne tik treniruoti ir mankštinti raumenis. Pasitarus su kvalifikuotu asmeniu, ji gali būti naudojama ir gydymo tikslais. Aktyvus balansinės pagalvėlės naudojimas gali sumažinti nugaros raumenų skausmus. Negana to – ji gali būti naudojama ir terapiniam gydymui (pavyzdžiui, greitesniam atsistatymui po sąnario keitimo operacijos).

Gera pusiausvyra ir koordinacija užtikrina taisyklingą judėjimą. Todėl balansinės pagalvėlės naudojimas gali padėti išvengti nelaimingų atsitikimų, kuriuos sukelia pusiausvyros problemos.

stovėjimas ant balansinės pagalvėlės

Comments ()

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta