Ar esate girdėję apie šiaurietišką ėjimą? Tai Suomijoje kilęs ir visoje Europoje itin išpopuliarėjęs vaikščiojimo būdas, naudojant specialias lazdas. Šie, iš pažiūros ir slidinėjimui tinkantys, įrankiai ne tik lavina įvairių grupių raumenis, bet ir padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. Toks vaikščiojimo su šiaurietiškomis lazdomis būdas nereikalauja didelės ištvermės ar puikaus fizinio pasirengimo. Pastebima, kad jo teikiama nauda gali pranokti net ir gerai žinomas sporto šakas. Šiame straipsnyje trumpai apžvelgsime šiaurietiško ėjimo naudą. Taigi, skaitykite toliau ir sužinosite, kodėl šiaurietišką ėjimą pamėgsta vis daugiau lietuvių!

Šiaurietiškas ėjimas

1. Šiaurietiškas ėjimas tinkamas daugeliui žmonių

Tikriausiai žinote posakį, jog fizinė veikla turėtų būti maloni. Būtent šiuo principu ir vadovaujasi šiaurietiško ėjimo entuziastai. Šios mankštos metu galite mėgautis grynu oru, pasirinkti jums tinkamą tempą, ar netgi išsiruošti į pasivaikščiojimą su draugu. Jums nereikia specialios aprangos, pakanka patogių rūbų ir avalynės, o esminis elementas šią malonią veiklą paverčiantis dvigubai naudingesne yra lazdos.

2. Šiaurietiškas ėjimas tausoja jūsų klubus ir sąnarius

Viena esminių priežasčių, kodėl šį šiaurietiško ėjimo būdą itin pamėgo ir senjorai yra ta, kad taip vaikštant tausojami sąnariai. Remiantis tyrimų duomenimis, šiaurietiškas ėjimas sumažina klubų ir sąnarių apkrovą 28%, lygianant su įprastu. Taigi, skirtingai, nei, pavyzdžiui, užsiimant bėgimu, reguliariai vaikštant su lazdomis ne tik sumažėja traumų tikimybė, bet ir pagerėja kūno laikysena.

3. Ypatinga šiaurietiško ėjimo nauda jūsų kaulams bei raumenims

Siekiant, kad jūsų raumenų tonusas išliktų didelis fizine veikla reikėtų užsiimti kasdien. Jei norite raumenis sustiprinti be didelių pastangų – šiaurietiškas ėjimas yra puikus būdas tai padaryti. Jis paprasto pasivaikščiojimo, įtraukiant lazdas, metu veikia daugiau nei 90% raumenų. Nedidelis pasipriešinimas ir svorio paskirstymas naudojant lazdas taip pat padeda sustiprinti jūsų kaulus.

4. Šiaurietiškas ėjimas pagerina kraujotaką

Žinoma, kad bet kokia aktyvesnė fizinė veikla greitina kraujotaką. Visgi, šiaurietiškas ėjimas turi dar daugiau privalumų. Būtent ši technika ėjimo metu skatina mankštinti pėdas, pilnai ištiesti rankas bei sugniaužti riešus, laikant lazdas. Dėl kraujotakos, skatinamos šiais judesiais, kraujas yra veiksmingiau sugrąžinamas atgal į širdį, todėl ilgainiui sumažėja rizika susirgti širdies ligomis.

5. Šiaurietiškas ėjimas – puiki priemonė, siekiantiems numesti svorio

Šiaurietiško ėjimo metu dirba daugiau raumenų, nei įprasto ėjimo metu. Vaikščiojant su specialiomis lazdomis mankštinate krūtinės, rankų, pečių, kojų bei giliuosius raumenis. Taip pat, lazdos padeda judėti į priekį, todėl einate greitesniu tempu, o taip kyla jūsų širdies ritmas bei išeikvojamas didesnis kiekis energijos.

Šiame straipsnyje pateikiami 5 pagrindiniai šios mankštos privalumai, tačiau tikrąją naudą pastebėsite tik išbandę šią veiklą patys. Norint pradėti, jums nereikia įsigyti sporto salės abonementų ar brangios sporto įrangos. Išsirinkite jums tinkamas šiaurietiško ėjimo lazdas čia ir mėgaukitės pasivaikščiojimais gryname ore, kurie pavasarį padės pasitikti dailesnėmis kūno formomis.

Comments ()

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta