Ne kiekvienas tai pripažįsta, tačiau visi norime padailinti kūno linijas, o sporto salei laiko atrandame ne visuomet. Treniruoklio namams įsigijimas gali tapti puikia alternatyva kelionei į sporto klubą. Bene populiariausi treniruokliai namams – dviračiai treniruokliai. Įsigiję dviratį treniruoklį galėsite treniruotis neišėję iš namų šilumos, nepajusdami darganos lauke, klausydamiesi mėgstamos muzikos, žiūrėdami filmą, serialą ar laidą.

Dviračiai treniruokliai teikia visapusišką naudą

Dviračiai treniruokliai vienais populiariausių kardio treniruoklių tituluojami ne veltui. Būtent šiek treniruokliai naudotojui siūlo visapusišką naudą:

  • stiprina tiek kojų, tiek pilvo raumenis, ugdo ištvermę, stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą;
  • stimuliuoja kraujospūdį, gerina kraujo cirkuliaciją ir didina plaučių tūrį;
  • padeda padidinti kūno ištvermę net iki 30 proc.;
  • vienos treniruotės metu padeda sudeginti net iki 1500 kcal (priklausomai nuo treniruotės intensyvumo ir trukmės);
  • neapkrauna sąnarių, tad sumažėja traumų ir sužalojimų rizika.

Į kokius parametrus atsižvelgti perkant dviratį treniruoklį?

Skirtingi treniruokliai gali turėti begalę skirtingų funkcijų bei parametrų. Tad kurie jų svarbiausi? Visų pirma turite nuspręsti kas treniruokliu naudosis: pradedantysis ar atletas, o galbūt senjoras? Vienas, keli asmenys ar visa šeima? Koks būsimo naudotojo ar naudotojų svoris bei ūgis?

Be šių dalykų patariame atsižvelgti ir į pagrindinius techninius parametrus, tokius kaip:

  • Stabdžių sistema. Dažniausiai sutinkama dviračių treniruoklių pasipriešinimo sistema – magnetinė. Ji užtikrina tylų ir tolygų treniruoklio veikimą. Už ją kiek geresnė – elektromagnetinė stabdžių sistema.
  • Rėmas. Reikia atsižvelgti į rekomenduojamą maksimalų naudotojo ūgį ir svorį, dizainą, ergonomiškumą. Naudotojo svoris visuomet turėtų būti šiek tiek mažesnis nei rekomenduojamas maksimalus treniruoklio svorio limitas. Jei prietaisu naudosis keli asmenys, atsižvelkite į visų jų ūgius ir svorius.
  • Smagratis. Dažniausiai smagračio svoris svyruoja nuo 4 iki 10 kg. Nuo jo priklauso treniruočių efektyvumas, minimo tolygumas.
  • Sėdynė. Jos ieškokite kuo patogesnės. Dažnai tokios būna gelinės anatominės formos sėdynės (netiesa, kad didesnės sėdynės yra patogesnės). Reguliuojamas aukštis yra labai svarbu. Bene visų dviračių treniruoklių sėdynės gali būti reguliuojamos horizontaliai (patraukiant į priekį arba atgal), tačiau yra ir tokių treniruoklių, kurių sėdynes galėsite reguliuoti ir vertikaliai. Jei treniruokliu naudosis stuburo traumų turintis, nugaros skausmus patiriantis, turintis viršsvorio ar vyresnio amžiaus žmogus, įsigykite dviratį treniruoklį su atlošu.
  • Vairas. Reguliuojamas vairas – standartinė dviračio treniruoklio savybė. Teisingai sureguliuotas vairas itin svarbus treniruočių patogumui.
  • Pedalai. Subalansuoti pedalai su reguliuojamais dirželiais užtikrins treniruotės saugumą ir efektyvumą.
  • Kompiuteriai ir širdies ritmo monitoriai. Šiais laikais bene kiekvienas dviratis treniruoklis turi bent jau mažą kompiuterį, kuris rodo treniruotės greitį, trukmę ir nuvažiuotą atstumą. Profesionalių modelių kompiuteriai taip pat matuoja ir širdies ritmą, sudegintų kalorijų kiekį, reguliuoja pasipriešinimo profilį ir kt.

Apsvarsčius kurie parametrai ir funkcijos jums svarbūs, treniruoklį įsigyti bus lengviau. Taip pat vertėtų pagalvoti ir apie treniruoklio veikimo tylumą, ratukus transportavimui, išmaniojo įrenginio ir vandens buteliuko laikiklius bei pagrindo išlyginimo sistemą, kuri leidžia kompensuoti nelygias grindis. Žinoma, kai kurios funkcijos nėra būtinos, pvz., įmontuoti garsiakalbiai ir pan., jos tiesiog pakelia treniruoklio vertę.

Perkant dviratį treniruoklį rekomenduojama apžvelgti visų jums tinkamų treniruoklių technines charakteristikas, palyginti pačius treniruoklius. Perkant internetu galite paskaityti kitų naudotojų atsiliepimus, apžvalgas. Visgi svarbiausia – atsižvelgti į savo poreikius ir nebijoti konsultuotis su kvalifikuotais specialistais, kurie jums parekomenduos geriausiai jūsų lūkesčius atitiksiančią prekę. Dviračiai treniruokliai – vieni populiariausių kardio treniruoklių namams, tad įsigiję jį tikrai nenusivilsite.

Comments ()

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta