Dviratis treniruoklis – tradicinis ir laiko patikrintas fitneso įrenginys. Jis padeda sustiprinti sėdmenis, šlaunis ir blauzdas. Reguliarios treniruotės su dviračiu treniruokliu pagerins jūsų figūrą, fizinę forma ir padės numesti svorio.

Jūs neturite eiti į sporto salę ar fitneso centrą – su dviračiu treniruokliu galėsite komfortabiliai treniruotis namuose. Dviračiai treniruokliai yra puikus pagalbininkas norint pagerinti fizinę būklę žmonėms dirbantiems sėdimą darbą, senyviems ir antsvorio turintiems žmonėms, taip pat mamoms, kurios gali minti pedalus tuo pat metu prižiūrėdamos vaikus.

Patarimai ir rekomendacijos

  • Prieš pirkdami, nuspręskite kas ir kaip dažnai naudosis dviračiu treniruokliu. Ar esate rekreacinio sporto entuziastas, ar vyresnis asmuo, atliekantis reabilitaciją? Ar treniruosis daugiau žmonių (visa šeima), ar profesionalūs atletai?
  • Taip pat atsižvelkite į tai, koks bus naudotojo svoris ir ūgis (laikykitės gamintojo nurodytų rekomendacijų).
  • Intensyvioms treniruotėms rinkitės tik aukščiausios kokybės modelius.
  • Dar yra svarbu dviračio sėdynė – jos medžiaga ir ergonominės savybės.

Pasirinkite tipą

  • Rankiniu būdu valdomas dviratis – maža kaina, paprasta kontrolė, mažiau funkcijų.
  • Kompiuterio valdomas dviratis ergometras – didelė kaina, aukšta kokybė, komfortabilus valdymas, galimybė nustatyti asmeninius pasipriešinimo profilius.

Daugiau sumokėdami, gaunate daugiau funkcijų

Jei esate išrankus sporto entuziastas, rinkitės brangesnį dviratį treniruoklį (pasinaudoję mūsų specialiais pasiūlymais). Jie valdomi elektroniškai ir turi sunkesnį smagratį, didesnį svorio limitą ir krūtinės dirželį širdies ritmui matuoti, kuris leidžia efektyviau treniruotis.

Pramogaukite, sujungę dviratį su planšete ar išmaniuoju telefonu!

Naujausia tendencija dviračių treniruoklių rinkoje – susiejimas su planšete ar išmaniuoju telefonu. Dėka to galite naudotis įvairiomis sporto programėlėmis. Viena jų leidžia važiuoti jūsų pasirinktu maršrutu iš Google Maps – važiuojant kalnų keliais dviračio pasipriešinimas kinta priklausomai nuo įkalnės laipsnio, tuo tarpu važiuojant nuokalne – pasipriešinimas sumažėja.

Taip pat yra horizontalios sėdėsenos dviračiai treniruokliai, turintys nugaros atlošą. Šie treniruokliai tinka žmonėms, patiriantiems nugaros skausmus ar turintiems problemų su balansu, turintiems antsvorio.

Į kokius parametrus atsižvelgti, renkantis dviratį treniruoklį?

  • Stabdžių sistema – dažniausiai sutinkama pasipriešinimo sistema yra magnetinė, kuri užtikrina tylų ir tolygų dviračio veikimą. Dar geresnė – indukcinė (elektromagnetinė) sistema.
  • Rėmas – rekomenduojamas maksimalus vartotojo ūgis ir svoris, dizainas ir ergonomiškos savybės. Vartotojo svoris visada turėtų būti šiek tiek didesnis nei rekomenduojamas svorio limitas.
  • Smagratis – nuo 4 iki 10 kg. Kokybė ir treniruočių intensyvumas priklauso nuo smagračio svorio. Jis užtikrina tolygų mynimą ir efektyvų treniravimąsi.
  • Branduolio surinkimas – turi atitikti treniruočių intensyvumą. Industriniai guoliai užtikrina tolygų dviračio veikimą.
  • Sėdynė – ieškokite anatominės formos gelinės sėdynės (netiesa, kad didesnės sėdynės yra komfortabilesnės). Reguliuojamas aukštis yra labai svarbu. Daugumoje  sėdynių reguliuojama horizontali pozicija (patraukiant į priekį arba atgal).
  • Vairas  – reguliuojamas vairas – standartinė dviračio savybė. Teisingai sureguliuotas vairas itin svarbus komfortabilioms treniruotėms.
  • Pedalai – subalansuoti pedalai su reguliuojamais dirželiais saugiam ir efektyviam treniravimuisi.
  • Kompiuteriai ir širdies ritmo monitoriai – dabar kiekvienas dviratis treniruoklis turi bent jau mažiausią kompiuterį, kuris rodo greitį, distanciją ir treniruotės trukmę. Profesionalių modelių kompiuteriai taip pat matuoja ir širdies ritmą, sudegintas kalorijas, reguliuoja pasipriešinimo profilį ir kt.

Į ką dar atsižvelgti renkantis dviratį treniruoklį?

  • Tylus veikimas, transporto ratukai, reguliuojamos kojelės, leidžiančios kompensuoti nelygias grindis.
  • Kitos funkcijos – profesionalūs dviračiai treniruokliai gali būti sujungti su krūtinės pulso matavimo dirželiu. Taip pat suteikia treniruočių programas, kūno riebalų procentų matavimą, testuoja jūsų fizinę būklę.

Comments ()

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta